εїзROCK LOVE'S TÁNC KLUB!εїз

SZIASZTOK!ez az oldal a Mecséri rock love's táncklub oldala!ez a klub 2012.01.25.-én alapult!eddig még nagyon kevesen vagyunk és így is csak gyerekek!a klub főnőke is egy gyerek!mivel felnőttek még nincsenek a klubban!by:Mecséri rock love's táncklub!

Még több tánc


Country

A countryzene az Amerikai Egyesült Államok déli részén élő, főleg skótok, írek zenéje, akik a saját népzenéjüket az Amerikában hallott blues-zal keverték. A stílusnak ezen kívül gospel gyökerei is vannak. A country amerikai „farmerzene”, mely elsősorban a délen élő fehérek körében népszerű.
Kereskedelmi verziója a szinte mérhetetlenül kedvelt és sok mai fiatal által erősen lenézett, nashville-i tömeggyártású kortárs country. Ma már külön értéknek számít a „klasszikus” vagy 'outlaw"-nak is nevezett(1960-as, 70-es évekbeli) country (Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson, Dolly Parton).
A countryzenére táncolás a linedance, azaz formatánc.
A magyar countryzene legjelentősebb képviselői: Bojtorján, 100 Folk Celsius.
Németországgal, Csehországgal ellentétben Magyarországon a countryzene nem tudott megtelepedni, szűk rétegzenévé vált. A rádiók a mai napig mellőzik műsoraikról.

Charleston

Mi a Charleston Charleston? Egy tánc, melyet ragtime zenére járnak. csak a 19. század végén kezdodött a fekete és fehér mozgáselemek összeolvadása az afro-amerikai táncstílussá, amely az akkori zene segítésével a nagy jazz-korszak kezdetét jelentette. (A cakewalk volt az elso tánc a 20. század elején, amely az un. afro-amerikai táncok elofutáraként Európát elérte, ez követték a divattáncok, a onestep, a jimmy, a Charleston és a black bottom). Amint Európába átterjedt, jött a Charleston orület. Egy szabad ütemu tánc, egészen rendkívüli életerovel. A Charleston egyesítette a térd lazítás és feszítést a lábfej be-ki csavarásával, valamint partner nélkül az ellentétes karlendülettel. A táncparkett így karok és lábak tömegévé vált, de nem sokáig, mert egyre több ellene voltak ennek a korlátoknélküliségnek és a szabad mozgásnak. Így a Charleston legyöngült, de maga után hagyta az akkori fiatalok rendkívül élénk kifejezésmódját. 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 8
Heti: 16
Havi: 67
Össz.: 18 974

Látogatottság növelés
Oldal: Még több tánc
εїзROCK LOVE'S TÁNC KLUB!εїз - © 2008 - 2019 - rockloves.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »